Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Klánok

 Aburame klán       

Az Aburame klán egy igen rejtélyes család, aminek van egy rendkívül hátborzongató és különleges képessége. A képességük segítségével képesek a bogarakat irányítani és kommunikálni velük.
Ők a legészrevehetőbbek, mert a családtagok többsége hosszú, suhogó, csuklyás köpenyet és napszemüveget hord. Amikor a klánban egy új gyermek jön a világra, azt odaadják a kikaiaknak /romboló bogarak/. Ezek az élősködők elfoglalják az újszülött testét és gazdájukként tekintenek rá. De a harcok során kölcsönösen védik, segítik egymást. A ninják sokszor a bogaraikra hagyatkoznak, ha például egy genjutsu hatása alá kerülnek, mivel a rovarok fejlett érzékszerveit semmilyen jutsu nem képes befolyásolni. A kikaik a csaták során chakrát kapnak a gazdájuktól, így mégjobban érvényesíteni tudják erejüket.
A konohai geninek közül egyedül Shino az Aburame klán tagja.
FALU:Levél

ŐK HASZNÁLJÁK:Shino és az apja Shibi Aburame

 

Akimichi klán                              
Konoha pufók klánja. Híresek a testömegük megduplázásáról, és a nagy étvágyukról. A jellemzői a nagy, kövér testalkat.A klánnak 2 speciális jutsuja létezik. Az egyik a "Multi Size no Jutsu", amellyel képesek valamely testrészüket megnagyobbítani, a másik a "Meat tank", amely segítségével, egy golyó módjára képesek mozogni, és mindent letarolnak az útjukból.
A másik érdekessége a klánnak, hogy képesek készíteni 3 különleges pirulát, ami közönséges embereknek rögtön halált okoz. Három különböző kapszula, három különböző szín, három különböző tulajdonsággal. A zöld-pirula: Houren-gan pirula. Sárga: Curry pirula, vörös: Pepper pirula. Bármelyik elfogyasztása esetén a testben nagy kár keletkezhet. A pirulák mindegyike növeli a shinobi chakráját, de egyszeri használatuk halálos is lehet. Az esetek többségében belehalnak, mivel túl nagy terhet jelentenek a test számára. Az Akimichi klán is csak végzetes esetben használja, valamint ennek is van egy megszabott sorrendje: Houren-gan, Curry, Pepper. Ez az erősségi fokozatuk.

FALU:Levél
ŐK HASZNÁLJÁK:Chouji és az apja Chouza Akimichi

Yamanaka klánYamanaka Ino wallpaper

A Yamanaka klán megszállja az embereket és így irányítani is tudja őket. Azonban van ennek egy hátránya. Ha a megszállt test megsérül, akkor a megszálló teste is sérül Egy Jutsu-val gyorsan el is tudja hagyni a testet: Shinranshino No Jutsu. Legismertebb tagja: Ino.
FALU:Levél
ŐK HASZNÁLJÁK:Ino és az apja Inoichi Yamanaka

Inuzuka klán
A klánban az a szokás, hogy mindenkinek van egy kutyája,aki fel tudja venni gazdája külsejét és együtt harcolnak. A kutyák is a klán tagjai! A klán lakhelye Konoha. Legismertebb tagja: Kiba és kutyája:Akamaru,Tsume,Hana és akármilyen furcsa még Rin,Kakashi egyik volt csapattársa. Rinnek nem volt kutyája de attól még Inuzuka mert ott a jel az arcán.Tsume Kiba anyja,Unari Kiba apja és Hana Kiba nővére.
FALU:Levél

ŐK HASZNÁLJÁK:Kiba,Tsume,Hana,Rin és Unari Inuzukahttp://profile.ak.facebook.com/profile5/1788/72/s1060159089_4767.jpg

Nara klán  http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/shikamaru1/icons/l5796874.jpg
A Nara klán. Jellegzetes az árnyékteknikájuk, és, hogy az eddig látott férfi tagok coffban hordják a hajukat. A Nara klán egy Levél Falu beli klán, nagyon erős, és elismert. Az árnyéktan mellett a Nara-klán jellegzetes ismertetőjele a gyógyításban mutatkozik meg, ugyanis Konohában őrzik a híres Nara gyógyítókönyvet, aminek a segítségével többek között Chouji életét is megmentették a gyógyítók.
FALU:Levél
ŐK HASZNÁLJÁK:Shikamaru,Yoshino és Shikaku Nara

Kaguya klán
A Kaguya klán egy eléggé furcsa képességgel van megáldva. Képesek a csontvázszerkezetüket módosítani és irányítani. A saját csontjaikat halálos fegyverként használják. A klán tagjait sokszor felhasználták háborúkban, ő rájuk is csak veszélyes fegyverként tekintettek. Csak azáltal találtak békét, ha öltek és pusztítottak, így nem véletlen, hogy eléggé véreskezű a klán. A Köd falujából ered a klán, de már csak alig létezik egy-két tagja, mivel a túlságosan is nagy vérszomjuk és erejük miatt kiirtották. Az egyetlen tag, akivel találkozunk az Kimimaru. Ő Orochimaru szolgálatában áll, de csakis azért mivel megmentette a haláltól és a semmivé válástól. De Gaara keze által meghalt.

FALU:Hang
ŐK HASZNÁLJÁK:Kimimaro Kaguya

Fuuma Klán
Évekkel ezelőtt Orochimaru átjött a Rizsföld országába, hogy ott megalapítsa a Rejtőzködő Hang falut. A Fuuma klán harcban állt még régen az Arany és az Ezüst országgal. Ekkor döntött úgy a klán néhány tagja, hogy csatlakozik Orochimaru-hoz, és megerősítik a klánjuk hatalmát. A klán lakhelye Rizsföld. A legismertebb tagok: Arashi, Hanzaki, Sasame, Jigumo, Kagerou és Kamakiri tartozik.
FALU:Rizsföld országa
ŐK HASZNÁLJÁK:Arashi,Hanzaki,Sasame,Jigumo,Kagerou és Kamakiri Fuuma

Kamizuru klán
Majdnem ugyanolyan a képességük, mint az Aburame klánnak, csak a bogarak helyettt méhekkel harcolnak, és köztük vannak óriási méhek is. A méhek vezére Kamizuri. Ez a klán a Szikla faluban jött létre, egyetlen ismert tagja Hinata-val is megküzd,Kamizuri. Később meg akarják támadni Konoha-t, de az Aburame klán az útjába áll. A klán lakhelye Kő ország. Legismertebb tagji: Jibachi, Kurobachi, Suzumebachi.
FALU:Szikla országa
ŐK HASZNÁLJÁK:Jibachi,Kurobachi és Suzumebachi Kamizuru

Hyuga klán

                                                     

 

A Hyuuga klánról mindig is azt állították, hogy Konoha egyik fő erőforrása. Minden bizonnyal ez a vérvonal az egyik legerősebb a Levelek Közt Rejtőző faluban. A neveztes kézi-tusa stílusuk, és az öröklődő vérvonali sajátosságuk, a Byakugan miatt váltak hírhedté.
A Hyuuga klánt két részre szakították: a főcsalád és a mellékcsaládra. A mellékcsaládnak nem egyéb a feladata, minthogy megvédje a főcsalád tagjait. Ha valaki a mellékcsaládban születik, az már nem lehet a klánjuk vezetője. A Hyuuga klán titka, valamint a főcsalád tagjainak megvédése igen nehéz feladat, és mindez a mellékcsaládra hárul. A homlokukon van is egy jel, egy átkozott pecsét, amit még kiskorukban kapnak és a hovatartozásukat jelzi. Emellett a főcsalád tagjai a pecsétnek köszönhetően képesek néhány kézmozdulattal is lebénítani őket, ha netán gyűlöletet, gyilkos szándékot éreznek a mellék ág bármely tagja felől. Ezek az okok miatt a mellékcsalád mindig is neheztelt a főcsaládra. Ennek példáját legjobban Neji és Hinata küzdelmében láthattuk, mivel Neji a mellékágban, Hinata pedig a főágban született. Az apjaik ikrek voltak, de egyszer el akarták rabolni Hinatat, az elrablóját pedig az apja megölte. Az ország, aki megkísérelte ezt az akciót, követelte, hogy az, aki megölte az emberüket, fizessen saját életével. De nem Hinata apját, hanem Nejiét ölték meg. Neji sokáig nem is jött rá, hogy édesapja mindezt azért tette, mert szerette a bátyját. Ezért volt annyi harag az ő szívében is.
FALU:Levél
ŐK HASZNÁLJÁK:Hinata Hyuga,Neji Hyuga,Hanabi Hyuga,Hiashi Hyuga,Hizashi Hyuga.

Így láthatók a chakrapontok a Byakugannal:

 

 

s:64 tenyérállá